Wat is ‘horny goat weed’

Epimedium, ook bekend als “geile geitenkruid”, is een geslacht van bloeiende planten in de familie Berberidaceae. Het komt oorspronkelijk uit China, Japan en Korea en wordt al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. Epimedium staat vooral bekend om zijn lustopwekkende eigenschappen en wordt gebruikt om de seksuele functie en het libido te verbeteren. Het bevat icariin, een natuurlijke verbinding waarvan is aangetoond dat het de bloedstroom en het stikstofmonoxidegehalte in het lichaam verhoogt, wat de erectiele functie kan verbeteren. Naast de voordelen voor de seksuele gezondheid, is epimedium voor verschillende andere doeleinden gebruikt, waaronder de behandeling van osteoporose, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.

Waar komt de term ‘horny goat weed’ vandaan

De oorsprong van de term “horny goat weed” is niet helemaal duidelijk, maar er zijn verschillende verhalen en legendes over hoe deze term is ontstaan.

Een van de meest populaire verhalen stelt dat herders in China opmerkten dat hun geiten, nadat ze Epimedium hadden gegeten, meer seksueel actief werden. Dit leidde tot de bijnaam “geitenkruid” voor Epimedium. Later werd deze bijnaam veranderd in “horny goat weed” door Engelse vertalers, die de term gebruikten om de potentieel stimulerende effecten van de plant op de menselijke seksuele functie weer te geven.

Een andere legende gaat over een Chinese herborist genaamd Li Shizhen, die in de 16e eeuw leefde. Volgens de legende ontdekte Li Shizhen de potentiële seksuele voordelen van epimedium nadat hij zag hoe geiten die de plant aten, meer seksueel actief werden. Hij zou de plant vervolgens aanbevelen aan keizeren en andere hooggeplaatste personen om hun seksuele prestaties te verbeteren.

Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel epimedium een lange geschiedenis heeft als potentieel afrodisiacum, er beperkt wetenschappelijk bewijs is om deze claims te ondersteunen en meer onderzoek nodig is om de werkzaamheid en veiligheid van het gebruik van deze plant te bepalen.

ERO NEY direct bestellen?

Wil je meer weten of direct bestellen? Hier vind je meer informatie over ERO NEY!

Reviews

Richard
2 reviews

3 mrt 2023

Superproduct

Superproduct mijn vrouw heeft in ene weer zin!
Er is weer leven in de brouwerij, en geen bijwerkingen. Simpel te nemen en smaakt nog best lekker ook. Snel weer een potje bestellen

Datum van ervaring: 1 maart 2023

Louis
2 reviews

21 feb 2023

Would recommend!

The product works very well! Besides the delivery was quick and the staff was very helpful and friendly when I had some questions.

Datum van ervaring: 18 februari 2023

Rik van Vriesland
2 reviews

13 feb 2023

Werkt super!

Eindelijk een natuurlijk product wat echt werkt! Ik en mijn vrouw zijn er erg blij mee.

Datum van ervaring: 13 februari 2023

Bekijk reviews op trustpilot